tiistai 21. helmikuuta 2012

Tehtävä 7: Kumppanuus- eli affiliatemarkkinointi

Affiliatemarkkinointi eli kumppanuusmarkkinointi tarkotiaa markkinointitapaa, jossa tuotteiden myyjä maksaa provisiota kumppanin aikaansaaman myynnin perusteella. Termiä käytetään juuri internet-markkinoinnissa.

Yksinkertaisimmillaan nettisivuillasi olevasta mainoksesta saat korvausta myyntitapahtumiin johtaneiden klikkausten perusteella eikä kertakorvausta kuten yleensä.

Myyntitapahtumat tulisi jäljittää esim. tietokoneen ip-osoitteiden avulla, jotta tiedetään miltä sivuilta ostopäätös on peräisin.



Tämmöisen sivu löytyi:  Valuuttaa.com/ Rahaa internetistä



Melko mieleenkiintoiset sivut. Siellä ehdotellaan tapoja, joilla voi tienata netin avulla. Samaa kai tässä koulutuksessakin ehdotellaan. Tämä sivusto itse vaikuttaisi olevan tätä kumppanuusmarkkinointia parhaimmillaan. Mitenhän lienee kouluttajamme laita ?




Koska jokainen 6-vuotias tietää mikä on internet selittäisin asian vaikka näin:

" Affiliatemarkkinointi on suomeksi ikään kuin kaverimarkkinointia. Esimerkiksi jos naapurin Ville haluaa myydä polkupyöränsä ja sinä kerrot siitä Facebookissa kaverille, joka sitten ostaa sen, on minusta kohtuullista, että Ville ostaa sulle vaikka jätskin."
Ne joilla on tavaroita sopivat, että toinen yrittää myydä niitä netissä ja jos onnistuu saa kaupanteossa auttanut jotain rahaa."


4 kommenttia:

  1. Tämä polkupyörävertaus on niin naulan kantaan, että 6-vuotias ja sen mummokin asian tajuaa! Hyvä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Kun päätoimiala on koulutus ja opetus on mukavaa, jos joskus onnituus jotain selittämään siten, että muutkin ymmärtää.

    VastaaPoista
  3. Leena oli ehtinyt ensin, mutta komppaan kuitenkin. Jäi ensimmäisellä kerralla mieleen. Muutenkin linkit tässä artikkelissa avuksi.

    VastaaPoista