tiistai 21. helmikuuta 2012

Tehtävä 2: Seth Godinin What matters now?




Seth Godinin What matters now?  sähköinen kirja herätti ensimmäisenä huomiota näytöltä luettavalla ulkoasulla. Sähköisiä lehtiä ym. tietokoneelta lukeneena on monet kerrat näkynyt täydellisiä epäonnistumisia. Kun aikakausilehti scannataan olevinaan nettiin, voi käydä, että tekstistä ei saa ollenkaan selvää, vaikka kuinka suurentaisi. Tässä kirjassa ulkoasu oli hyvä ja kuvat ja piiirrokset sopivat hyvin kokonaisuuteen. Jutut varsin lyhyitä - sopii nettiaikaan. Melko sekalainen kokoelma, mutta niin varmaan tarkoituskin.

Päätin ottaa liiketalouden ihmisenä kirjaan taloudellisen näkökulman. Veikkaisin, että muilla ei ehkä se tule mieleen. Mutta kun raha-asiat meitä aina vainoavat, vaikka ei haluttaisi. Samat markkinatalouden lait pätevät aikalailla digitaaliseen maailmaankin.

Jos ei ole varaa koulutukseen pysyy köyhänä - totta.  Yksi kirjoittajista vertaa liiketoimintaa pokerin pelaamiseen. Samoja piirteitä varmaan, mutta sanoisin, että liiketoiminnassa, kuitenkin osaamisella on suurempi rooli- onneksi.

Kiinnostavin artikkeli oli mielestäni Fred Wilsonin  hitaan pääoman ajatus. Mielenkiintoinen ajatus, ettei pyritä liian nopeisiin voittoihin ja päätöksiin. Markkinatalouden ongelmiahan on, että markkinat lähtevät helposti reagoimaan toisten päätöksiin, josta seuraksena ongelmia ja ylilyöntejä. Ongelmaksi tulee taas se normaali - kuka maksaa, jos hitailla päätöksillä tuleekin rahanmenoa.

Kirja oli kuitenkin aikalailla sellainen, joka se nimen perusteella ja alkuvaikutelman mukaisesti oli. Jotenkin ajatukset ja aiheet melko odotettuja monelta osin.


 


1 kommentti: