sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Tehtävä 3: Valmismatkalaki


Valmismatkalakia sovelletaan muutoin kuin satunnaisesti toimivaan matkanjärjestäjään.
Laissa on määritely sovellusala, sovellettava toiminta ja peruutus ym. ehdot.


Valmismatkan tule sisältää:

1. Kuljetus ja majoitus
2. Kuljetus tai majoitus sekä jokin muu kokonaisuuden kannalta olennainen matkailupalvelus

Myydään yhdellä paketoidulla hinnalla.

Valmismatkalain piirissä oleva matkanjärjestäjä joutuu myös arvonlisäveron osalta marginaaliverotus käytäntöön, jonka perusideana on, että arvolisävero maksetaan matkanjärjestäjän myyntikatteesta (välityspalkkio)
 
Säännösten pakottavuus
Sopimusehto, joka poikkeaa tämän lain säännöksistä matkustajan vahingoksi, on mitätön, jollei jäljempänä toisin säädetä. Tarkoittaa siis sitä, että matkanjärjestäjä voi poiketa laissa luettelluista säännöistä omillä säännöillään.

Kuluttajasuojalakia sovelletaan kuluttajan ja matkanjärjestäjän välisiin kauppoihin. Eli kuluttajansuojalaki ei sovelleta jos b-to-b liiketoimintaan.

Kuluttajansuojalaki sisältää myös etämyyntisäännökset, joita sovelletaan myös valmismatkojen myyntiin. Siinä määritellään mm. palautus oikeudet ja se kuinka paljon kaupasta tulee maksaa etumaksuna. Etämyynti on myyntiä, jossa ostaja ja myyjä eivät ole samaan aikaan paikalla.

Tietosuoja liittyy ostajan henkilötietojen käyttöön. Valmismatkojen myyjää sitoo saman tietosuoja säännökset, kuin muitakin sähköisiä palveluja. www.tietosuoja.fi


Yritysten välisessä kaupassa sensijaan on muotovapaus tai sopimusvapus. Se tarkoittaa, että yrityseksen voivat sopia myyntiehdoista keskenään. Laki ei siis määritele tarkasti kuinka kaupan ehdoista sovitaan toisin kuin kuluttajien kanssa käydyssä kaupassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti