torstai 13. syyskuuta 2012

Hittivideo yrityksen internet-markkinoinnissa


Videoiden käyttö osana internet-markkinointia lisääntyy huimaan vauhtia teknisen kehityksen myötä. Laadukasta kuvaa kuvaavat videokamerat ovat edullisia ja puhelimillakin saa moneen tarkoitukseen riittävän hyvää videokuvaa. Hyvän videon tekeminen on taas asia erikseen.

Kirjassaan Made to stick Chip and Dan Heat  pohtivat mitkä tekijät vaikuttavat siihen lähteekö loistava idea jalostumaan käytäntöön ja jääkö se eloon. Nämä samat teesit pätevät myös hyvän videon tekemiseen. Pääideana on  miten asia esitetään vaikuttaa oleellisesti vastaaottajan reaktioihin ja sitä kautta asia jää mieleen.

Chip ja Dan Heat ovat listanneet kuusi ominaisuutta: Simple Unexpected Concrete Credible Emotional Stories (SUCCESs).


Yksikertaisuus - pelkistäminen auttaa. Liian monimutkaisesti esitetty idea jää suurelta osalta ymmärtämättä.

Yllättävyys - jokin koukku tai yllätys tarvitaan herättämään ajatuksia.

Uskottavuus - aivan älyttömät jutut eivät mene läpi. Voisiko tämä tapahtuan oikeasti ? Kohtuullisesti hulluutta mukaan.

Tunteellisuus -  tunteisiin kannattaa aina vedota.

Tarina - hyvä tarina mukaan. Ja puolet lisää.

Hyviä toteutuksia netissä

Tehtävänä oli etsiä internetistä kolme hyvin toteutettua videota:

Päätin etsiä hyvän matkailuvideon Suomesta. Ensin iski epätoivo - kaikki vaikuttivat liian tavallisilta ja ennalta arvattavilta. Ei seuraavakaan  Revontulet lapissa -video suuria yllätyksiä tarjoa, mutta loistavasti toteutettu kaikilta osin. Kukahan on tehnyt ? VisitFinland tuottanut, mutta tekijöitä en löytänyt.


Olen itse harrastanut videoitten tekemistä ja käynyt aiheesta jonkun kurssinkin. Mietin, että yritän luistaa ensimmäisestä videopäivästä, koska se on vain 5 tuntia ja matkaa Kuopiosta Helsinkiin riittävästi. Muutin kuitenkin mieleni, kun tutustuin kouluttajamme Jussi Koivusaaren taustoihin katsomalla hänen yrityksensä Lemeonin esittelyvideoon. Vaikka tämän videon kohdalla yllä olevasta listasta mielestäni puuttuu melko montakin kohtaa, sai se minut vakuuttumaan, että haluan sittenkin olla paikalla.

Harrastusten parista täytyy ehdottomasti ottaa esille Bubba Stewardin helikopterista omalla takapihallaan kuvattu motocross-video. Näyttävästi kuvattu, etenee hienosti, sopiva musiikki ja loistava kuvan laatu. Mainokset näkyvät sopivasti - niitä ei ole kuvattu erikseen vaan näkyvät ajovarusteissa ja pyörässä. Leikkaus on loistava: kuvaa ei ole leikattu 1 sekunnin lähikuviin, vaan videon alussa näkee selvästi mitä herra Steward oikeasti osaa. Loppua kohti leikkaus nopeutuu. Musiikki myös sopiva.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti